38 Bar Trivia Questions For When You Need A Fun Time At The Pub

Your time at the pub must not be all about the alcohol. You can spice things up by playing bar trivia questions with your buddies. These trivia questions work magic in keeping the good vibes going while initiating engaging conversations at the pub. Not just friends, pub owners also use these questions to entertain their customers and have them coming back. We rounded up some common bar trivia questions and answers you can ask someone from diverse areas of study and interests, a good way to have fun while widening your scope of knowledge.

List of Bar Questions and Answers (Pub Quiz)

The list spans across diverse areas of interest and you will surely find something for a circle of friends or family. Additionally, the answer to each question is provided at the end of every puzzle with further explanations attached.

1. Which US state is named on the label of a Jack Daniels bottle?

Answer: Tennessee

The state of Tennessee is the home of Tennessee whiskey, the straight whiskey that has Jack Daniel’s as one of its brands. The Jack Daniel Distillery produces Jack Daniel’s in Lynchburg, Tennessee.

2. In which year did Henry VIII become King of England?

Answer: 1509

Henry VIII served as the King of England from 1509 when he was coronated until he passed on in 1547. He is responsible for the English Reformation which saw the Church of England break away from papa authority following a disagreement with Pope Clement VII.

3. The 1999 film Tea with Mussolini is based on whose autobiography?

Answer: Franco Zeffirelli

Franco Zeffirelli, though late, is one of the known names in the operatic world.
He was an Italian director and producer of operas, films, and television, as well as a senator from 1994 to 2001. Some of his works are classics worldwide.

4. Which singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?

Answer: Lady Gaga

According to the award-winning singer, before she became the world-class singer we know today, some of her friends called her Gaga. She later gave it another twist by adding Lady which gave birth to her stage name Lady Gaga.

5. How many players are there on a baseball team?

Answer: Nine

The game of baseball was first played in the 18th-century in England, and the United Kingdom in the 19th-century. The game is a bat-and-ball game where two teams made up of nine players each compete.

6. The song Luck Be a Lady features in which musical?

Answer: Guys and Dolls

“Luck Be a Lady” was written and composed by Frank Loesser and featured in the musical Guys and Dolls. The musical premiered on Broadway in 1950 but is based on “The Idyll of Miss Sarah Brown” (1933) and “Blood Pressure”.

7. Kodiak Island is in which US state?

Answer: Alaska

Kodiak Island is the largest island in the Kodiak Archipelago. It is located on the south coast of the U.S. state of Alaska, isolated from the Alaska mainland by the Shelikof Strait.

8. Port Said is in which North African country?

Answer: Egypt

Port Said is a city in Egypt, located at the northern end of the Suez Canal, on the Mediterranean Sea.

9. In which year were premium bonds first issued in Britain?

Answer: 1956

Premium Bonds are issued by National Savings and Investment (NS&I) in London, United Kingdom. Though an investment product, you don’t earn interest or regular dividend income with Premium Bonds, instead, there’s a monthly prize draw where you can win between £25 and £1 million tax-free.

10. What is the female equivalent of polygamy?

Answer: Polyandry

Polyandry is the part of polygamy where a woman marries more than one husband. It can also refer to sexual relations with multiple males within or without marriage.

11. Who was president of Vietnam from 1945-54?

Answer: Ho Chi Min

His birth name was Nguyễn Sinh Cung, but the former Vietnamese revolutionary and politician was also known as Nguyễn Tất Thành, Nguyễn Ái Quốc, Bác Hồ, or just Bác. he was the Prime Minister of North Vietnam from 1945 to 1955 and also served as President from 1945 to 1969.

12. In which county of the UK is Bramber Castle?

Answer: West Sussex

Bramber Castle was the caput of the large feudal barony of Bramber, held by the Braose family for years. A Norman motte-and-bailey castle formerly Bramber Castle is located in the village of Bramber, West Sussex, near the town of Steyning, overlooking the River Adur.

13. What type of animal was inside Sputnik 2 when launched into orbit in 1957?

Answer: Dog

Also known as Prosteyshiy Sputnik, Sputnik 2 was the second spacecraft that was launched into Earth orbit. The spacecraft took off on November 3, 1857, with a dog called Laika on board. This would be the first time a living animal embarked on such a journey and it never made it back as a result of air conditioning malfunction. Laika was the first animal to orbit the Earth.

14. Who was the eldest of the Marx Brothers?

Answer: Chico (real name Leonard Marx)

The Marx Brothers were an American family comedy act. They recorded great success in vaudeville, on Broadway, as well as in motion pictures from 1905 to 1949. Chico Marx’s persona in the act was that of a charming, crafty con artist with no formal education.

15. A couple celebrating their crystal wedding anniversary have been married for how many years?

Answer: 15 (fifteen)

The crystal stands for the clear and sparkling love shared between the couple and is mostly used for the 15th wedding anniversary.

16. Which country is known as the Pearl of Africa?

Answer: Uganda

The name was supposedly coined by Sir Winston Churchill, a British statesman, army officer, and writer. He served the United Kingdom as Prime Minister from 1940 to 1945, as well as from 1951 to 1955. Uganda is a landlocked country in East Africa with an abundance of wildlife, including chimpanzees and rare birds.

17. The beaver is the national emblem of which country?

Answer: Canada

The Act to provide for the recognition of the Beaver as a symbol of the sovereignty of Canada was given royal assent on March 24, 1975, securing its official status as the country’s emblem.

18. What is the name of Batman’s butler?

Answer: Alfred

British actor Michael Gough depicted the character of Alfred Pennyworth in four Batman movies. Pennyworth is the hardworking legal guardian of Bruce Wayne (Batman) who also serves as his valet, butler, best friend, surrogate father figure, and more.

19. The Pyrenees mountain range separates which two European countries?

Answer: France and Spain

The mountain range separates the Iberian Peninsula from the rest of Europe, as well as crosses between Spain and France. The Pyrenees mountain range stretches more than 430km, rising higher than 3,400m in elevation.

bar trivia questions and answers

20. In Fahrenheit, at what temperature does water freeze?

Answer: 32 degrees Fahrenheit

The Fahrenheit scale makes use of the degree Fahrenheit as the unit. The temperature scale is based on one proposed in 1724 by the physicist Daniel Gabriel Fahrenheit.

21. Which is largest: a megabyte, a kilobyte, or a gigabyte?

Answer: Gigabyte

A multiple of the unit byte for digital information is called gigabyte (unit symbol GB). One gigabyte is equal to one billion bytes.

22. Which instrument did Louis Armstrong play?

Answer: Trumpet

Louis Armstrong was a trumpeter, composer, and vocalist who also dabbled into acting. During an illustrious career that spanned from the 1920s to the ’60s, the American musician became one of the most influential icons in jazz.

23. Which Irish-American playwright wrote Moon for the Misbegotten, Long Day’s Journey Into Night, and The Iceman Cometh?

Answer: Eugene O’Neil

During his time as a playwright, Eugene O’Neil got the and Nobel laureate in literature. His plays were among the first to include speeches in American English vernacular among other achievements.

24. What is Triskaidekaphobia?

Answer: Fear of the number 13

Paraskevidekatriaphobia or friggatriskaidekaphobia refers to an extreme superstition and fear of Friday the 13th which is also connected to Triskaidekaphobia – the fear of the number 13.

25. What is Chandler’s last name in the sitcom Friends?

Answer: Bing

Chandler Muriel Bing was born to Nora Tyler Bing and Charles Bing. The character was depicted by actor Matthew Perry.

26. Which is the highest waterfall in the world?

Answer: Angel Falls

Angel Falls is the highest uninterrupted waterfall in the world and it is located in Venezuela. The waterfall is 979 meters high with a plunge of 807 m, dropping over the edge of the Auyán-tepui mountain in the Canaima National Park.

27. The Statue of Liberty was given to the US by which country?

Answer: France

The colossal neoclassical sculpture now sits on Liberty Island in New York Harbor within New York City, in the United States. The Statue of Liberty was designed by French sculptor Frédéric Auguste Bartholdi while the metal framework was built by Gustave Eiffel.

28. What type of animal is a Kolinsky?

Answer: Weasel

A Kolinsky is a collection of species of Asian weasels, a mammal of the genus Mustela of the family Mustelidae.

29. Who wrote the book Catch-22?

Answer: Joseph Heller

Joseph Heller was an American author with many novels, short stories, plays, and screenplays to his credit. His best-known work remains the 1961 novel Catch-22, a satire on war and bureaucracy.

30. Who was the leader of the wolves in The Jungle Book?

Answer: Akela

Rudyard Kipling’s stories, The Jungle Book and The Second Jungle Book, capture Akela as the adult leader of the Seeonee pack of Indian wolves. As their leader, Akela presides over the pack’s council meetings.

31. How many letters are there in the German alphabet?

Answer: 26

The German alphabet is made up of 26 letters, a ligature (ß) and 3 umlauts Ä, Ö, Ü, and they are used in Germany, as well as Austria, Switzerland, Liechtenstein, and Luxembourg.

32. How many feet are there in a fathom?

Answer: Six

A fathom is not globally accepted as a Standard unit but serves as a unit of length in the imperial and the U.S. customary systems, used especially for measuring the depth of water. It is equal to 6 feet.

33. Granadilla is another name for which fruit?

Answer: Passion-fruit

A plant species in the genus Passiflora, the passion fruit is native to southern Brazil through Paraguay and northern Argentina.

34. Which mythological figure flew so close to the sun that the wax on his wings began to melt?

Answer: Icarus

Icarus is the son of Daedalus, a master craftsman and the creator of the Labyrinth. Daedalus also made a set of wings from feathers and wax in their effort to escape from Crete but Icarus disobeyed his advice not to fly too close to the sun. The wax in Icarus’s wings melted and he fell into the sea and drowned.

35. What is the capital of the Netherlands?

Answer: The Hague

The Hague is a coastal city in the west Netherlands and home to the Dutch parliament, 16th-century Noordeinde Palace, and the U.N.’s International Court of Justice.

36. Name the ghost who appears at a banquet in Shakespeare’s Macbeth?

Answer: Banquo

Lord Banquo is the Thane of Lochaber who was with Macbeth during the meeting with the Three Witches. He was later killed by Macbeth as he was seen as a threat in his quest for power.

37. What is the green pigment in plants called?

Answer: Chlorophyll

Chlorophyll is found in the mesosomes of cyanobacteria, as well as the chloroplasts of algae and plants. It plays a major role in photosynthesis, allowing plants to absorb energy from light.

38. The average human body contains how many pints of blood?

Answer: Nine

The amount of blood you can find in the human body can be affected by several factors like age, size, and health condition. Overall, about 10.5 pints (5 liters) of blood can be found in the average adult human.

If you liked this, you can also check out these easy trivia questions or music trivia questions if you are feeling funky.

Fact Check: We strive for accuracy and fairness, if you've found a possible error, be it factual, editorial or something that needs updating, please contact us
Banks
Banks
I am a perfectionist, an advocate of sound mind and intentional living who loves the thrill of travelling the world through writing and editing from the comfort of her desk. When I am not going crossing the T’s and dotting the I’s, you might catch me experimenting with various culinary dishes or trying to originate another recipe.

Recommended

What Is Self-Care Checklist and How Does It Help You Look After Yourself?

It is often said that to take care of others, you need to take care of yourself first. However, a lot of people are...

44 Powerful Positive Affirmations for Women Who Want to Build Self Love

Sometimes, many women struggle with low self-esteem, neglect to shower praises on themselves, engage in negative self-talk, neglect to show themselves love, and pay...

Feeling Stuck In a Rut? Here is What to Do When You Don’t Know What to Do

Do you often feel anxious about your life, like you are not making significant progress? Do you feel stuck? Or think you are in...

These ‘About Me’ Questions Will Help You Figure Who Knows You Best

Have you ever been in a situation where a friend or family member asked something of you and you were surprised that would ask...

When Is It Appropriate To Say Thank You for Listening?

Communication is a multifaceted endeavor that requires a number of skills. Having all the necessary skills for good communication is what determines if you...

Engaging Topics to Talk About to Keep a Conversation Going

The world runs on conversations, it is how relationships are built and fostered. They are also a great way to learn about the lives...

Does High IQ Actually Translate to Being Clever in Reality?

Many people have come across the phrase Intelligence quotient (IQ) or heard about it at least once in their lives. While some are just...

20 Practical Examples of Personal Goals You Can Start Striving To Achieve Today

Without a doubt, there is a strong relationship between motivating yourself, setting personal goals, and achieving anything in life. From Usain Bolt to Steve...

30 Things to Be Thankful For If You Are Struggling With Lack of Gratitude

In life, there are lots of reasons to be thankful and grateful but while some people understand this and practice it, there are many...

Keys to Understanding When Men Are Interested Through Their Body Language

One popular fact that you probably know by now is that most human communication occurs through body language. In a world like ours, particularly...

Featured Today

What Is Self-Care Checklist and How Does It Help You Look After Yourself?

It is often said that to take care of others, you need to take care of yourself first. However, a lot of people are...

44 Powerful Positive Affirmations for Women Who Want to Build Self Love

Sometimes, many women struggle with low self-esteem, neglect to shower praises on themselves, engage in negative self-talk, neglect to show themselves love, and pay...

Feeling Stuck In a Rut? Here is What to Do When You Don’t Know What to Do

Do you often feel anxious about your life, like you are not making significant progress? Do you feel stuck? Or think you are in...

Use These Weird Questions To Get Anyone To Keep Talking

Having a useful and interesting conversation with people, be it a group of friends, colleagues, or family members, can be both fulfilling and a...

60 Best Happy Anniversary Messages and Wishes

Anniversaries are happy moments that come once in a while, usually after every 365 days. It is a day that commemorates a past event...

25 Sweet Things To Say To Your Boyfriend To Make Him Feel Loved

Words are powerful, especially when coined and said with deep thought and emotion behind them. The things you tell your boyfriend in your relationship...

Read This Next