Trivia questions are fun and are an excellent source of knowledge that you don’t know when you will need. This list of trivia questions and answers will prove itself quite necessary when you are at a party or when you are getting to know someone or simply having a boring day at home with friends and family.

Besides that, this list of trivia questions and answer will also test your knowledge about the most random facts, across a range of topics; you will be surprised at the things you don’t know.

Fun Trivia Questions And Answers For Adults

1. Who was the legendary Benedictine monk who invented champagne?

Ans: Dom Perignon.

2. What is another word for lexicon?

Ans: Dictionary.

3. Name the actress whose career began at the age of 3, and who went on to star in films such as ‘Contact’, ‘Maverick’ and ‘The Silence of the Lambs’?

Ans: Jodie Foster.

4. Who wrote the Vampire Chronicles, which include the novels ‘Armand’, ‘Blood and Gold’ and ‘Interview with the Vampire’?

Ans: Anne Rice.

5. Who invented TV?

Ans: George Carey, a Boston civil servant, first thought up television in 1876. John Logie Baird is often quoted as its inventor but his ideas didn’t come along until the 1920’s.

6. What flavor is Cointreau?

Ans: Orange.

7. What national holiday in Mexico has picnickers munching chocolate coffins and sugar skulls?

Ans: The Day of the Dead.

8. Sandra Bullock won the Academy Award for Best Actress for her role in which 2009 movie?

Ans: The Blind Side

9. In ‘The Simpsons’, what is the name of the beer served in Springfield?

Ans: Duff

10. Lord Mountbatten was murdered off the coast of which country?

Ans: Ireland.

11. In which season do most burglaries take place?

Ans: Winter

12. Name the Spanish artist, sculptor and draughtsman famous for co-founding the Cubist movement.

Ans: Pablo Picasso.

13. What rock band started in Georgia, 1980, with Michael Stipe, Peter Buck, Mike Mills and Bill Berry?

Ans: R.E.M.

14. Churchill, Sherman, and Panzer were all developed as types of what?

Ans: Tank.

15. What kind of bird is often seen dashing along the roads and highways of the southern USA and Mexico… hence its name?

Ans: Roadrunner.

16. Name the author of ‘On Her Majesty’s Secret Service’, ‘Dr No’ and ‘Thunderball”, among others.

Ans: Ian Fleming.

17. In which film did Humphrey Bogart say, “We’ll always have Paris?”

Ans: Casablanca.

18. Name the only heavyweight boxing champion to finish his career of 49 fights without ever having been defeated?

Ans: Rocky Marciano.

19. By what other word are the Motion Picture Academy Awards also known?

Ans: Oscars.

20. My Heart Will Go On came from which movie?

Ans: Titanic.

21. What was the name of Dan Brown’s 2009 novel – a follow-up to the highly successful ‘The Da Vinci Code’?

Ans: The Lost Symbol

22. Which record label did Michael Jackson first record on?

Ans: Motown.

23. Black activist Steve Biko died in which country in the 70s?

Ans: South Africa.

24. Who was the Roman God of fruit?

Ans: Pomona (Her name derives from the Latin word ‘pomum’ meaning fruit)

25. What Elton John album became the first album to enter the charts at Number One, in 1975?

Ans: Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy.

26. Which talk-show hostess appeared in The Color Purple?

Ans: Oprah Winfrey.

27. Who averaged one patent for every three weeks of his life? 

Ans: Thomas Edison.

28. Which actress said, “Fasten your seatbelts. It’s going to be a bumpy night,” in All About Eve?

Ans: Bette Davis (as Margo Channing.)

29. Emerald is the birth stone for which month?

Ans: May

30. May Queen, Wisley Crab, Foxwhelps and Lane’s Prince Albert are all species of what?

Ans: Apples

31. Who famously announced “heeeere’s Johnny” on the Johnny Carson show from the early 60s?

Ans: Ed McMahon

32. What is allspice alternatively known as?

Ans: Pimento.

34.  Which was the first song by the Beatles to go to No. 1 in the US?

Ans: I Want To Hold Your Hand

35. Which atmospheric gas is the most common?

Ans: Nitrogen.

36.  What was Aretha Franklin’s first No 1?

Ans: Respect.

37. Who, after anchoring off Hawaii in 1779, was mistaken for the god Lono?

Ans: Captain James Cook.

38. With which sport is Cedric Pioline associated?

Ans: Tennis.

40. Who recorded the album Dark Side Of the Moon?

Ans: Pink Floyd.

41. Where are 40,000 Americans injured each year?

Ans: In the toilet

42.  What continent has the fewest flowering plants?

Ans: Antarctica.

43. In baseball, where do the Blue Jays come from?

Ans: Toronto.

44. In Oklahoma City, it’s illegal for a prisoner to wear what?

Ans: Pink Bikini Underwear

45. What was the most watched UK TV program of all time?

Ans: Eastenders, when Den divorced Angie, which drew 30.10 million viewers on 25th December 1986.

46. In Michigan, it is illegal to chain what to a fire hydrant?

Ans: An Alligator

47. If a coffee bean is darker, will its caffeine content be higher or lower?

Ans: Lower

48. What is the oldest film ever made, and when was it made?

Ans: Roundhay Garden Scene made in 1888.

49. Which actress married for the seventh time on Michael Jackson’s ranch in 1991?

Ans: Elizabeth Taylor.

50. What Italian astronomer invented the thermometer in 1592?

Ans: Galileo.

Read Also: 120 Unique Italian Boy Names That Would Make You Jealous

51. What is the name of Oprah Winfrey’s production company?

Ans: Harpo (Harpo is Oprah spelled backward)

52. What color is Absynthe?

Ans: Green.

53. Name the country where you would find the Cresta Run. 

Ans: Switzerland.

54. Which actress has won the most Oscars?

Ans: Katharine Hepburn, with 4 Oscars and 12 nominations.

55. In the 1700s, what did some residents of London purchase to avoid going to hell?

Ans: Insurance

56. Which of Shakespeare’s plays is the shortest in length?

Ans: The Comedy of Errors

57. What’s the least expensive and most popular fruit? The banana.

Ans: The banana.

58. What nation’s military attached dynamite packs to Dobermans before sending them into Palestinian guerrilla hideouts?

Ans: Israel.

59. How many crocus flowers does it take to make a pound of saffron?

Ans: Up to 75,000 flowers, which is enough to fill an entire football pitch.

60. What did blind bank robber David Worrell use as a weapon when trying to rob a London bank?

Ans: His cane.

61. When was the euro introduced as legal currency on the world market?

Ans: 1st January 1999.

62. What item of clothing was named after its Scottish inventor?

Ans: A Mackintosh.

63. Which country has more tractors per capita, Canada, Iceland or Japan?

Ans: Iceland.

64. What duo survived a 1909 shootout with Bolivia’s cavalry, according to historians?

Ans: Butch Cassidy and the Sundance Kid.

65. What is the main color on the Chinese flag?

Ans: Red.

66. What is the painting ‘La Gioconda’ more usually known as?

Ans: The Mona Lisa.

67. Who is Homer Simpson’s brother?

Ans: Herb Powell

68. With what did the ancient Romans dye their hair?

Ans: Bird poop

69. Which chess piece can only move diagonally?

Ans: A bishop.

70.  The iron and steel industry were developed in which city by Andrew Carnegie?

Ans: Pittsburgh.

71. Name the director of the Lord of the Rings trilogy.

Ans: Peter Jackson.

72. Which sitcom about an army hospital in Korea was transmitted in the UK without the canned laughter of the US version?

Ans: M*A*S*H.

73. If you had Lafite-Rothschild on your dinner table, what would it be?

Ans: Wine.

74. The hardest natural substance known is what?

Ans: Diamond.

75. What does the C stand for in LCD?

Ans: Crystal.

76. Portugal has had six Kings with what first name? Portugal had six King Johns

Ans: Portugal had six King Johns

77. How many U.S. states border the Gulf of Mexico?

Ans: Five

78. In publishing, what does POD mean?

Ans: Print on demand.

79. One-third of Taiwanese funeral processions include what?

Ans: A stripper

80. What’s so special about the 1896 war between Zanzibar and England?

Ans: It was the shortest war ever (Zanzibar surrendered after 38 minutes.)

81. In Oklahoma City, it is illegal for a prisoner to wear what?

Ans: Pink Bikini Underwear

82. On which continent did the samba originate? 

Ans: America.

83. What does the N stand for in NATO?

Ans: North.

84.  What popular drink did a Dutch medical professor produce in his laboratory while trying to come up with a blood cleanser that could be sold in drugstores?

Ans: Gin.

85. In Wisconsin when is it illegal to fire a gun?

Ans: During your wife’s orgasm

86. What does the term ‘piano’ mean?

Ans: To be played softly

87. What is sushi traditionally wrapped in?

Ans: Edible seaweed.

88. Which word goes before vest, beans and quartet?

Ans: String.

89. Costing around $2,600 per pound and made only to order by Knipschildt, what is the name of this chocolate truffle?

Ans: Chocopologie.

90. Name the actor who starred in 142 films including ‘The Quiet Man’, ‘The Shootist’, ‘The Searchers and Stagecoach’.

Ans: John Wayne.

See Also: 50 Best Edgar Allan Poe Quotes

91. On what day of the week do the most auto accidents happen?

Ans: Saturday.

92. Which fictional bear thought he had “very little brain”?

Ans: Winnie-the-Pooh.

93. In which country did Marilyn Monroe die?

Ans: The United States.

94. The acronym NASA stands for what?

Ans: National Aeronautics & Space Administration

95. What F-word is defined in physics as a “nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei”?

Ans: Fusion

96. For which film did Robert de Niro win his first Oscar?

Ans: The Godfather Part II.

97. Who played Neo in The Matrix?

Ans: Keanu Reeves.

98. What is the biggest animal to have inhabited the Earth?

Ans: Blue Whale.

99. In Quentin Tarantino´s hit film Reservoir Dogs, what were the colors used in place of
names of characters?

Ans: Mr. Blonde (Michael Madsen), Mr. Blue (Eddie Bunker), Mr. Brown (Quentin Tarantino), Mr. Orange (Tim Roth), Mr. Pink (Steve Buscemi), Mr. White (Harvey Keitel)

100. What’s the largest and densest of the four rocky planets?

Ans: Earth.

Fun Trivia Questions And Answers For Kids

101. Name the seventh planet from the sun.

Ans: Uranus.

102. What do you call a group of Donkeys?

Ans: A pace

103. Who is Shrek’s wife?

Ans: Fiona

104. How many valves does a trumpet have?

Ans: Three.

105. In which sport can you get into a headlock?

Ans: Wrestling

106. In which city is the cathedral of Nôtre Dame?

Ans: Paris.

107. In which galaxy do we live?

Ans: The Milky Way

108. Who invented the rabies vaccine?

Ans:  Louis Pasteur.

109. How many legs do butterflies have?

Ans:  Six

110. In the 1994 movie, The Lion King, who narrated the voice of Mufasa, Simba’s father?

Ans: James Earl Jones

111. Hartsfield international airport is in which US state?

Ans: Georgia.

112. What are the Wright brothers famous for? Inventing the airplane

Ans: Inventing the airplane

113. Who wrote a famous diary while hiding from the Nazis in Amsterdam?

Ans: Anne Frank

114. In which country was golf first played?

Ans: Scotland

115. What is the name of the princess in Princess & The Frog?

Ans: Tiana

116. Name the seven dwarfs in Snow White?

Ans: Sneezy, Sleepy, Dopey, Doc, Happy, Bashful, Grumpy

117. What ingredient in fresh milk is eventually devoured by bacteria, causing the sour taste?

Ans: Lactose.

118. What is the name of the lead pirate in Pirates of the Caribbean?

Ans: Captain Jack Sparrow

119. With which sport is Michael Jordan associated?

Ans: Basketball.

120. According to Thomas Edison, ‘genius’ is one percent inspiration, and ninety-nine percent what?

Ans: Perspiration

121. What’s the ballet term for a 360-degree turn on one foot?

Ans: Pirouette.

122. What explorer introduced pigs to North America?

Ans: Christopher Columbus.

123. When was William Shakespeare born?

Ans: 23rd April 1564.

124. Which woman became the first female US Secretary of State?

Ans: Madeline Albright.

125. In which year did the Titanic sink? 

Ans: 1912

126. Which is the only American state to begin with the letter ‘P’?

Ans: Pennsylvania.

127. What is the first letter of the Greek alphabet?

Ans: Alpha

128. Which ‘Danny’ starred in Batman Returns?

Ans: De Vito.

129. What is the world’s fastest land animal? 

Ans: Cheetah

130. Name the three primary colors.

Ans: Red, yellow and blue.

131. Which mammal has the longest gestation period?

Ans: Elephant

132. Who directed Jaws, Raiders of the Lost Ark, and ET?

Ans: Steven Spielberg

133. What is the only state whose name is a single syllable?

Ans: Maine.

134. What is the capital city of Spain?

Ans: Madrid.

135. Which is the smallest breed of dog?

Ans: The Chihuahua

136. Where would you find the world’s most ancient forest?

Ans: Daintree Forest, north of Cairns, Australia.

137. From which language did the word “Ketchup” originate?

Ans: Chinese

138.  What was the first planet to be discovered using the telescope, in 1781?

Ans: Uranus.

139. When did Margaret Thatcher become Prime Minister?

Ans: 1979.

140. Superman works for the Daily Planet, but who works for the Daily Bugle? 

Ans: Spider-man (a.k.a. Peter Parker)

trivia questions and answers

141. Who played Facebook founder, Mark Zuckerberg in the 2010 movie, ‘The Social Network’?

Ans: Jesse Eisenberg

142. What food makes up nearly all (around 99%) of a Giant Panda’s diet? 

Ans: Bamboo

143. What was the name of Dr. Dolittle’s Parrot?

Ans: Polynesia

144. How many legs does a spider have?

Ans: 8

145. Which country is Prague in?

Ans: The Czech Republic.

146. In which country was Buddha born?

Ans: Nepal

147. Who played Rachel Green in Friends?

Ans: Jennifer Aniston.

148. What is the hardest substance in the human body? 

Ans: Tooth enamel

149. What element begins with the letter “K”?

Ans: Krypton.

150. What was Picasso’s nationality?

Ans: Spanish

151. A giraffes tongue is what color? Black

Ans: Black

152. Which sport uses the biggest pitch, in terms of area? 

Ans: Polo

153. Name the world’s biggest island.

Ans: Greenland.

154. Which country hosted the 2008 Olympic Games?

Ans: China

155. What is Aurora Borealis commonly known as?

Ans: Northern Lights

156. When did the Cold War end?

Ans: 1989

157. What is the world’s longest river?

Ans: Amazon.

158. On a computer keyboard what letter is between Q and E?

Ans: W.

159. What continent is cut into two fairly equal halves by the Tropic of Capricorn?

Ans: Australia.

160. What is the only rock regularly eaten by humans?

Ans: Salt.

161. Who lived at 221B, Baker Street, London?

Ans: Sherlock Holmes

162. Who is the world’s largest land animal?

Ans: Elephant

163. Which Dutch painter cut off a part of his ear?

Ans: Vincent van Gogh

164. In which city was Jesus born?

Ans: Bethlehem

165. Who was the leading actress in Sleepless in Seattle and You’ve Got Mail?

Ans: Meg Ryan

166. Someone who suffers from oneirophobia is scared of what? 

Ans: Dreams

167. How many points are scored for a touchdown in American football?

Ans: Six

168. Which four British cities have underground rail systems?

Ans: Liverpool, Glasgow, Newcastle and London.

169. What is the Little Mermaid’s name? 

Ans: Ariel

170. Playwright – Arthur Miller was married to which famous blond actress?

Ans: Marilyn Monroe.

171. What are baby goats called? 

Ans: Kids

172.  How many days does a cat usually stay in heat?

Ans: Five.

173. Which metal is heavier – silver or gold? 

Ans: Gold

174. What is the shallowest ocean in the world?

Ans: The Arctic

175. How is Stefani Joanne Angelina Germanotta better known in the music industry?

Ans: Lady Gaga

176. What is the wood-carvers name in Pinocchio?

Ans: Geppetto

177. What is the name of the phobia that involves an abnormal fear of spiders? 

Ans: Arachnophobia

178. Which is the only one kind of fruit that has its seeds on the outside?

Ans: Strawberry.

179. In which country is the Great Barrier Reef?

Ans: Australia

180. How many books are there in the New Testament?

Ans: 27

181. Which instrument is Roberta Flack associated with?

Ans: Piano.

182.  Another word meaning fast.

Ans: Quick

183. Name the world’s largest ocean.

Ans: Pacific.

184. Which soft green egg-shaped fruit comes from New Zealand? 

Ans: The Kiwi fruit

185. In which city was the Titanic launched?

 Ans: Belfast

186. According to the Bible, how long did Methuselah live to be?

Ans: 969 years

187. How many players are there in a baseball team? 

Ans: Nine

188. A shape with just three sides.

Ans: Triangle

189. How many people did Jesus Christ feed with five loaves of bread and two fish? 

Ans: About 5000 men

190.Who lives at number four, Privet Drive?

Ans: Harry Potter

191. Who did Alice follow to a hole into Wonderland?

Ans: The White Rabbit

192. The Twilight Saga of movies is based on novels by which author?

Ans: Stephenie Meyer

193. What is the national sport of Japan?

Ans: Sumo Wrestling

195. What is the diameter of Earth?

Ans: 8,000 miles.

196. Whose nose grew longer every time he lied? 

Ans: Pinocchio

197. What color is chlorophyll?

Ans: Green

198. What is the name of the floating island in Jonathan Swift’s Gulliver’s Travels?

Ans: Laputa

199. After Jesus was arrested, which apostle disowned him thrice? 

Ans: Peter

200. What is the capital of Thailand?

Ans: Bangkok

SHARE